Header keuringen

NEN 2718

Keuring rolsteigers

Blijf veilig werken met rolsteigers! Laat uw rolsteigers regelmatig keuren en certificeren volgens de NEN normen.

Risico's
Laat uw werknemers geen valgevaar lopen door een rolsteiger niet in orde is. Kies een soort steiger die past bij het type werkzaamheden. Naast goed onderhoud, kan kennis over het juiste gebruik (zowel van uw werknemers als degenen die de steiger opbouwen) veel problemen voorkomen.

Verplichte Nen 2718 Inspectie
Door een verplichte inspectie van uw rolsteiger komen gebreken voortijdig aan het licht. Zorg dat uw medewerkers veilig en efficiënt kunnen werken. De inspectie moet u volgens de wet laten uitvoeren door een gecertificeerde keurmeester.

Nen certificering
Na keuring krijgen uw rolsteigers alle vereiste keuringsstickers en ontvangt u van de keurmeester de benodigde certificaten op CD. Daarmee voldoet u bij een eventuele controle door de Arbodienst u aan alle vereisten.

Rolsteiger reparatie - vervanging
Als uw rolsteigers nog niet voldoen aan de wettelijke eisen bent u verzekerd van een snelle reparatie. Liefst nog ter plekke! Waarna keuring direct plaats vindt. Is reparatie ter plekke niet mogelijk dan kunt u vertrouwen op een zo snel mogelijke vervanging. Onze keurmeester helpt u graag verder met advies en het beantwoorden van vragen

Certificaat
U ontvangt een officieel NEN keuringsbewijs (NEN certificaat)

Hoe vaak?
Rolsteigers moeten regelmatig gekeurd worden. De tijd tussen 2 controles wordt op basis van een risicoanalyse bepaald. Deze risicoanalyse moet door een bevoegd persoon worden uitgevoerd. In de meeste gevallen geldt een keuring voor 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven wanneer de volgende keuring noodzakelijk is.
Na keuring van uw rolsteiger krijgt deze een keuringssticker. Op deze sticker kunt u zien wanneer de volgende keuring moet plaats te vinden. Ook krijgt u een certificaat en een keuringsrapport. Bij een eventuele controle door de Arbo dienst voldoet u daarmee aan alle vereisten.

Waar?
Uw materieel kan gekeurd worden op de plaats van uw voorkeur. Meestal wordt op locatie gekeurd; wel zo makkelijk voor alle betrokkenen, zeker als u meerdere rolsteigers in één keer wilt laten keuren.

Niet goed gekeurd??
Stel dat een van uw rolsteigers (nog) niet voldoet aan de vereiste norm. In dat geval bent u verzekerd van een snelle reparatie. Bijvoorkeur direct en ter plekke! Waarna herkeuring aansluitend plaats vindt. Is dit niet mogelijk dan kunt u vertrouwen op een zo snel mogelijke vervanging. U krijgt hierover advies van onze keurmeester en ook krijgt u antwoord op eventuele vragen.

Over Steigerdeal